Behandelingen

Ontspanningsmassage: Een ontspanningsmassage is een rustige, vooral strijkende massage. Deze word uitgevoerd met warme olie. Deze massage bevorderd de bloedsomloop en door de algemene ontspanning verdwijnen na een aantal behandelingen de knopen in uw spieren. Het lichaam word gestimuleerd om zelf het herstel over te nemen. De afvalstoffen worden via de lymfe uit het lichaam ‘gewerkt’. Na een massage is het belangrijk om veel water te drinken zodat de afvalstoffen via de nieren het lichaam uitgewerkt kunnen worden.

Sportmassage: Sportmassage is vooral bij spierpijn en spiervermoeidheid zeer aanbevolen. Eerst worden met strijkende bewegingen en olie de bloedvaten verwijd zodat de afvalstoffen daarna zonder olie naar de lymfe gekneed kunnen worden. Sportmassage is ook belangrijk bij het herstel na een blessure wanneer u geleidelijk aan weer gaat sporten. Als u een sportprestatie wilt leveren is een activerende sportmassage, een dag of een aantal uur van te voren, een aanrader. Hiermee optimaliseert men de opslag van energie in de spieren. Dezelfde technieken worden toegepast als bij een ontspannende sportmassage, maar deze worden harder en sneller uitgevoerd om de spieren extra te prikkelen. Sportmassage is zeker niet alleen geschikt voor sporters!

Voetreflexologie: Bij een Voetreflex behandeling worden via punten op de voeten het gehele lichaam aangespoord zichzelf te herstellen. Buiten een ontspannende werking en bevordering van de bloedsomloop, kunnen de klachten op het lichaam verholpen worden zonder dat deze plaatsen direct aangeraakt worden. Denk bijvoorbeeld aan darmklachten, of rugpijn.

Indische voetmassage: Deze voetmassage werkt in op de emoties. Het kan dus een heftige ervaring zijn. Met veel warme olie worden de voeten op een repeterende manier geprikkeld met strijkende, zachte beweging. Het is erg fijn om onze voeten een verwenmoment te geven. Tenslotte staan we er dagelijks op en houden zij ons hele lichaam continu in balans. Zelfs onze kleine teen werkt hieraan mee.

Stoelmassage: Deze massage word uitgevoerd terwijl de behandelde in een speciaal gevormde stoel zit. De stoel ondersteund heupen, schouders en hoofd, en men kan geheel gekleed gemasseerd worden. Met duimen en handpalmen worden drukpunten, die gebaseerd zijn op shiatsu, ingedrukt en gemasseerd. Deze vorm van massage is vooral bij nek, schouder en arm klachten zeer geschikt.

Algemeen: Bij een eerste bezoek word altijd een anamnese afgenomen. Er worden een aantal doelgerichte vragen gesteld en er word, indien nodig, naar de stand van het lichaam gekeken. Bij sport en ontspanningsmassage worden deze regelmatig herhaald.

  • Tijdens alle massages word een bijpassend muziekje gespeeld.
  • Adviezen worden besproken en eventuele nieuwe afspraken gemaakt.